Κάθε μαθησιακή/διδακτική ρύθμιση είναι διαφορετική. Οι διαφορές εκδηλώνονται στις ατομικές δεξιότητες και ανάγκες της ομάδας μαθητών. Οι μαθητές μπορεί επίσης να διαφέρουν ανάλογα με το κοινωνικοοικονομικό τους υπόβαθρο. Η ατομική σύνθεση κάθε ομάδας μάθησης απαιτεί τη βοήθεια ψηφιακών πόρων που διασφαλίζουν τη μαθησιακή πρόοδο όλων.
Ο ψηφιακός κόσμος είναι γεμάτος πόρους και εφαρμογές που μπορούν να επιλεγούν και να προσαρμοστούν εύκολα για ατομικούς μαθησιακούς σκοπούς. Οι συμμετέχοντες αυτής της ενότητας θα εξοικειωθούν με διάφορους ψηφιακούς πόρους, θα κατανοήσουν τις λειτουργίες, τη χρηστικότητα και τους περιορισμούς τους.
Είναι καθήκον του συμμετέχοντος να επιλέξει έναν ή περισσότερους ψηφιακούς πόρους και να τους εφαρμόσει στο επαγγελματικό του περιβάλλον μάθησης/διδασκαλίας.
Η ενότητα θα τους υποστηρίξει στον εντοπισμό, την αξιολόγηση και την επιλογή διαφορετικών πόρων, καθώς και θα δώσει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ορίσουν κριτήρια για το δικό τους επαγγελματικό περιβάλλον μάθησης/διδασκαλίας για να κάνουν τη μάθηση πιο ευέλικτη
Μαθησιακοί Στόχοι
Οι μαθησιακοί στόχοι για τους εκπαιδευόμενους σε αυτή την ενότητα είναι οι εξής:
- Να προσδιορίσει τους μαθησιακούς πόρους ως ψηφιακούς πόρους
- Να οριστούν επιμέρους κριτήρια για τη διαδικασία επιλογής
- Να λάβετε υπόψη τον συγκεκριμένο μαθησιακό
Γνωστικό Πεδίο
Ψηφιακές Ικανότητες
Υποενότητα 9.1: Εισαγωγή στους ψηφιακούς πόρους
Υποενότητα 9.2: Επιλογή κριτηρίων για ψηφιακούς πόρους
Υποενότητα 9.3: Επιλογή ψηφιακών πόρων
Αξιολόγηση για την ενότητα Επιλογή Ψηφιακών Πόρων
Ερωτηματολόγιο: Ψηφιακές (μαθησιακές) πηγές στην τάξη σας
Εργασία: Επίδειξη σεναρίου επαγγελματικής μάθησης που υποστηρίζεται μέσω ψηφιακού πόρου